Här kan du se vad som finns i butiken just nu!

Denna hemsida uppdateras varje vecka. För att se fler bilder av vad som finns i butik så besök gärna våra facebooksidor där vi lägger upp nya bilder flera gånger per dag.

Bomhus:
https://www.facebook.com/R%C3%B6da-Korset-Bomhus-196692697172051/?fref=ts

Sätra:
https://www.facebook.com/R%C3%B6da-Korset-S%C3%A4tra-1476976932586758/?fref=ts
 

Återvinning

Naturmaterial och en del annat textilmaterial lämpar sig bra för att brytas ner och spinnas och vävas om till "nytt" tyg, vilket är den största miljövinsten. Annan spännande återvinning är tex att gamla t-shirts kan bli en stol, isoleringsmaterial eller en gatuskylt. KICI, som är en icke-vinstdrivande stiftelse, har många års erfarenhet av att återvinna textilier. En stor del av deras verksamhet är utveckling av nya metoder för att kunna återanvända så mycket textilier som möjligt.
Vi skickar alltå kläder som inte går att använda till en depå i Uppsala och sedan gär det via långtradare (som annars skulle gått tomma) till företaget i Holland.

Vill du arbeta hos oss som frivillig?

Vi söker bland annat dig som vill stå i kassa, arbeta i butiken eller du som har B-körkort och kan tänka dig att hjälpa till på lastbilen med att bära möbler.

Eller kan du tänka dig att någon gång ibland hjälpa till med transport av mat och personal  till behövande som vi bjuder på lunch varje tisdag.

Vi har naturligtvis även många andra intressanta uppdrag .

Slå en signal och berätta vad just DU VILL hjälpa till med!
Ring 026-669006 till vår föreståndare

 


Målet med secondhandbutiken

Tack vare försäljningen i vår secondbutik kan vi lämna bidrag till insatser för offer i krig och katastrofer. Men vi använder även överskottet för att bistå människor här hemma. Dessutom ger vi människor en möjlighet att arbeta i butiken - både som frivillig, praktikant eller om man har varit sjuk eller arbetslös och behöver en ny start. Vi samarbetar med bland andra arbetsförmedlingen och Gävle kommun när det gäller dessa frågor.

Öppettider och kontakt


VÄLKOMMEN TILL OSS OCH FYNDA!

Vi har öppet varje vardag mellan
10.00 - 17.00 i Bomhus och  i Sätra butiken och en lördag i månaden mellan 10.00 - 14.00. Vill du ha hämtning så beställer du tid på telefon 026-194431. 

Vår bil är på väg med hjälp och återvinning

Vi har lördsgsöppet den sista lördagen i månaden

  
Ni är så välkomna till våra butiker i Sätra och i Bomhus
  


Medlemmar hos Röda Korset Bomhuskretsen har 20% rabatt i våra butiker i Bomhus och Sätra Centrum.
Kretsnummer: 21040

Medlemsskap kan lösas i butik.

Vi har 20% studentrabatt på ordinarie priser
Alla med LMAkort har 20% rabatt på ordinarie priser


Vi har även olika rabatter som gäller för både medlemmar och andra under året.

Röda Korset Bomhus
 

Röda Korset Sätra