Våra verksamheter

Vi brukar säga att Röda Korset i Bomhus har tre ben - secondhandbutikerna i Bomhus och Sätra, verksamheten för äldre på Kristinelundsgården och verksamheten för hemlösa och behövande. Vi är en av Röda Korsets ca 900 kretsar (föreningar) som för övrigt finns på det flesta tätorter runt om i landet.
Vi är stolt över vår verksamhet. När Svenska Röda Korset (i likhet med de flesta andra organisationer) minskar sitt medlemstal (ca 10%) så ökar vi medlemstalet med ca 40%! Detsamma gäller antal besök i butiken. Det betyder att vi ökar våra möjligheter att göra en insats för människor både här hemma och utomlands.

Kristinelundsgården

Vi har verksamhet på Kristinelundsgården i Bomhus i stort sett varje vardag och ibland också på helger. Vi läser tidningen för  äldre med nedsatt syn, spelar kort, ordnar allsång och musikkafé. 

Verksamhet för hemlösa och andra behövande

Varje tisdag serverar vi ett mål mat för hemlösa och andra som behöver hjälp. Det kanske viktigaste är kanske att man chansen att mötas och  prata med varandra.

Språk café
Vi vill starta upp ett språk café hos oss. Till en början en kväll varannan vecka.
Vill du hjälpa till som frivillig med det, så ring föreståndaren 026 66 90 06

 

Vi har även en Kupa i Sätra Centrum

Välkommen in och fynda i vår butik och fika på vår mötesplats.
 

Våra värderingar

Grunden och kittet är Röda Korsets sju grundprinciper där Humanitet är den viktigaste. Vill du veta mer så hör av dig till oss. Vi bjuder på en endagsutbildning där vi berättar om våra verksamheter och organisation både nationellt och internationellt.

Bli medlem

Om du är medlem så stödjer du vår verksamhet men du får också del av våra särskilda rabatter som medlem i vår förening (för närvarande 20 % i medlemsrabatt) Håll även utkik här på sidan och på Facebook / Instagram  för att se när vi har våra utbildningar som du som medlem bjuds in till.

Bli frivillig

Har du tid över och känner att du vill göra någonting för andra och samtidigt ingå i en gemenskap? Varför inte börja som frivillig i Röda Korset? Just nu söker vi frivilliga till ledsagning och frivilliga som kan arbeta med gåvorna på våra Kupor bland annat. Gå in under fliken Kontakt och hör av dig till oss.  


Vår tidigare ordförande Ingvar Hedling om verksamheten